Skip to main content
Romige soep met kokosmelk en garnalen

Romige soep met kokosmelk en garnalen

met mais, aardappelen en bieslook

Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een stevige soep uit de Verenigde Staten. Wij geven de soep een eigen twist met garnalen en kokosmelk voor de romigheid.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Schaaldieren
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

70 gram

Mais in blik

2 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

100 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2626 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10.9 g
Eiwitten21.1 g
Zout3 g
Soeppan met deksel
Zeef
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 1 1/2 cm.
  • Verhit een klontje roomboter in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 minuten. Breng op smaak met zout.
  • Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog 1 minuut.
Aardappelen koken
2
  • Voeg de aardappelen en de bouillon toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. 
  • Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.
  • Giet de mais af.
  • Voeg de mais, de tomaat, de kokosmelk en de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de soeppan met aardappelen en kook 2 minuten mee. 
Garnalen bakken
3
  • Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen 2 minuten rondom, of tot ze roze kleuren. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de garnalen, inclusief het bakvet uit de koekenpan, kort voor serveren toe. Verhit nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
  • Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders