Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
100 g
Spinach
40 g
Cream cheese
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ pack
Chopped tomatoes
15 g
Grated mature cheese
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
½ piece
Wholewheat bread roll
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
Olive oil
¼ teaspoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Bak het gehakt goed los: dit vergemakkelijkt het vullen van de courgetterolletjes. Scheur de spinazie klein boven de pan en bak 2 - 3 minuten mee, of tot de spinazie geslonken is.
Tip: Het gehakt hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, want het gaart nog verder in de oven.
Verhit in een koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Italiaanse kruiden en de rest van de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Verwarm nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.
Maak ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Probeer niet te veel van de zachte binnenkant mee te snijden, anders worden de rolletjes straks niet stevig genoeg. Meng in een kom de roomkaas met het spinazie-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje in croutons van 1 cm.
Tip: Een kaasschaaf geeft wat dikkere, stevigere linten.
Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg de courgettelinten met de spinazie-gehaktvulling en rol ze op. Zet de courgetterolletjes rechtop in de ovenschaal. Meng de croutons in een kom met 1/4 tl extra vierge olijfolie per persoon. Verdeel de croutons en belegen kaas over de ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
Tip: Zorg dat de ovenschaal niet te groot is, zodat je een dikke laag saus hebt waar de courgetterolletjes in kunnen blijven staan.
Verdeel de courgetterolletjes met saus en croutons over diepe borden.
Tip: Wist je dat tomatenblokjes uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 450 gram groente per persoon!