Skip to main content
Bulgurbowl met kip en sinaasappelvinaigrette

Bulgurbowl met kip en sinaasappelvinaigrette

met witte kaas, geroosterde wortel en rozijnen

4.3
(280)

Vinaigrettes en dressings kunnen op bijna dezelfde manier gebruikt worden, maar vinaigrettes - gemaakt met olie en azijn of citrussap - zijn meestal lichter. Een makkelijke en verfrissende manier om je maaltijd nog lekkerder te maken!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Kamut
Khorasan (tarwe)
Rogge
Gerst
Gluten
Haver
Kan sporen van allergenen bevatten
Pinda's
Noten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Sinaasappel

10 gram

Rozijnen

(Bevat: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3037 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels13.1 g
Eiwitten34.7 g
Zout1.8 g
Potassium693.6 mg
Calcium105.6 mg
Iron2 mg
Pan
Koekenpan
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Bulgur koken
1
  • Zet de bulgur onder water in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in plakjes.
  • Snijd de helft van de sinaasappel in blokjes. Pers de overige sinaasappel. Snijd de komkommer in blokjes.
Kip bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip met de wortel en de helft van de Afrikaanse kruidenmix in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de koekenpan en bewaar apart.
  • Bak de ui 2 - 3 minuten in dezelfde koekenpan.
  • Voeg de helft van de spinazie toe en laat al roerend slinken.
Vinaigrette maken
3
  • Meng in een kleine kom het sinaasappelsap met de mosterd, de rodewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in een grote kom de bulgur met de overige spinazie, de overige Afrikaanse kruidenmix en de helft van de sinaasappelvinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden of kommen en leg alles erbovenop. 
  • Garneer met de rozijnen, komkommer en sinaasappelblokjes. 
  • Verkruimel de witte kaas erover en besprenkel met de overige sinaasappelvinaigrette.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders