Skip to main content
Burger in romige zongedroogde-tomatensaus
Burger in romige zongedroogde-tomatensaus

Burger in romige zongedroogde-tomatensaus

met geroosterde groenten en verse kruiden

Tomatentapenade is een pittige mix van rijpe en zongedroogd tomaten, olijven en kappertjes, met knoflook en kruiden. Deze hartige spread is perfect om op brood te smeren of om toe te voegen aan gerechten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3369 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten67.2 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten26.5 g
Zout1.9 g
Trans Fat0.3 g
Potassium1461 mg
Calcium68.3 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Large Frying Pan

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in staafjes van 5 cm. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, schep goed om.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier, laat wat ruimte over voor de paprika. Rooster 5 - 10 minuten.
Burgers bakken
2
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Leg de paprika naast de aardappelen en wortel op de bakplaat en rooster nog 15 minuten.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers, ui, knoflook en tomatentapenade 4 minuten.
Saus maken
3
  • Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Draai de burger om, voeg de Italiaanse kruiden toe en bak 4 minuten verder, of tot de burger gaar is. 
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de room. Voeg de bouillon toe
  • Laat de saus 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Serveren
4
  • Serveer de geroosterde groenten en aardappelen met de burger en de roomsaus.
  • Garneer met de verse kruiden en serveer de mayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders