USP: In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de krachtige smaak van blauwe kaas. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere crunch. De little gem is een stevige slasoort die niet slinkt wanneer je hem mengt met de warme bulgur en linzen.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
40 gram
Groene linzen
85 gram
Bulgur
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Citroen
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)
1 stuk(s)
Avocado
2 stuk(s)
Little gem
50 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
½ el
Suiker
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
175 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon met ruim water in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en karameliseer met 1/2 el per persoon roomboter voor 6-8 munten. Voeg de laatste 2-3 minuten de 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon en suiker toe. Rooster ondertussen in een andere pan de geschaafde amandelen totdat de amandelen goudbruin kleuren, bewaar apart.
Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. (weetje)
Snijd de tomaat in blokjes en de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom. Snijd de citroen in kwarten.
Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de danablu toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de gekarameliseerde rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige Danablu en de avocado. Serveer met een partje citroen.