Skip to main content
Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel
Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel

Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel

met spinazie, zoetzure rode biet en pittige room-chilisaus

Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

½ piece

Beetroot

50 g

Organic sour cream

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Avocado

50 g

Spinach

5 g

Sesame seeds

1 piece

Chicken burger

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories747 kcal
Energy (kJ)3125 kJ
Fat43 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate54 g
Sugar28 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Peeler or Cheese Slicer
Small Bowl
Salad Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng de zoete-aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 min in de oven.

Zoetzure bietjes maken
2

Schil ondertussen de rode biet en halveer hem. Snijd de biet vervolgens in flinterdunne plakken of schaaf met een dunschiller of kaasschaaf. Meng de plakken in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Schep af en toe om.

Tip: Deze buddha bowl zit vol groenten en is daardoor een bron van vezels en belangrijke voedingsstoffen. De zoete aardappel levert veel vitaminen en mineralen (ijzer, kalium en vitamine B en C) en de avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Deze bowl draagt dus bij aan gezonde darmen, hart en bloedvaten en geeft je een lang verzadigd gevoel.

Sausje maken
3

Meng in een kleine kom de zure room met de zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Spinazie mengen
4

Schenk in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Scheur de spinazie boven de kom klein en meng goed door de olie.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Kipburger bakken
5

Meng de sesamzaadjes met een snuf zout in een diep bord. Haal de kipburger door de sesamzaadjes, zorg dat hij rondom helemaal bedekt is en druk de sesamzaadjes goed aan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant of totdat hij goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en snijd in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de spinazie over grote kommen. Leg de zoete-aardappelblokjes, rode biet en avocado er in aparte hoopjes op. Leg de reepjes kipburger in het midden. Garneer met de room-chilisaus.

More delicious recipes with similar ingredients

Avocado als extra

Avocado als extra

1 stuk
Vezelrijke crackers met verse geitenkaas, avocado en alfalfa

Vezelrijke crackers met verse geitenkaas, avocado en alfalfa

Speltwafels met oude kaas en avocado

Speltwafels met oude kaas en avocado

Speltwafel-sandwich

Speltwafel-sandwich

Met avocado, belegen kaas en tuinkers
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Hot Honey Squeaky Cheese Flatbreads

Hot Honey Squeaky Cheese Flatbreads

with fresh herbs, paprika mayonnaise, za'atar & red cabbage
Korean-Style Fried Chicken in 'Swicy' Sauce

Korean-Style Fried Chicken in 'Swicy' Sauce

over rice with sesame seeds & cucumber-radish salad
Veggie No-Beef Noodles

Veggie No-Beef Noodles

with stir-fried vegetables, crispy onions & lime
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet curry mayo, arugula, almonds & bell pepper
Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

met champignons en spinazie
Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

met zwarte bonen, mais en friszure wortel-koolsalade
Groene risotto met garnalen

Groene risotto met garnalen

met spinazie-basilicumpuree en tomaat

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce