Skip to main content
Biefstuk met blauwekaasboter en knoflookspruitjes

Biefstuk met blauwekaasboter en knoflookspruitjes

met Roseval aardappelen en gekaramelliseerde rode ui

4.3
(661)

De Roseval aardappel is een vrij jong aardappelras uit Bretagne. Door de schil te laten zitten behoud je z'n geliefde smaak en mooie kleur - zeer restaurantwaardig!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
•Mosterd
•Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

1 piece

Rump steak

g

Waxy red potatoes

250 g

Roseval potatoes

1 piece

Garlic

100 g

Brussels sprouts

25 g

Blue cheese cubes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Red onion

40 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present: Selderij)

15 g

Olives & capers

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Brown sugar

1 tablespoon

Olive oil

Energy (kJ)3591 kJ
Calories858 kcal
Fat62.6 g
Saturated Fat21.4 g
Carbohydrate60.3 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein13.1 g
Salt1.4 g
Potassium192.5 mg
Calcium33 mg
Iron0.6 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
•Pan with Lid
•Oven Dish
•Baking Sheet with Baking Paper
•Tall-Sided Pan
•Small Bowl
•Aluminum Foil
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een laagje water aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de spruiten. Blancheer de spruiten 3 minuten in de pan met deksel en giet af.

Aardappel en spruiten in de oven
2

Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Meng in een ovenschaal de spruiten met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Bak de aardappelen en de spruiten 30 - 35 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

Uien bakken en blauwekaasboter maken
3

Halveer de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Verhit per persoon 1/2 el roomboter en 1 tl bruine suiker in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de rode ui 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om. Meng 1/2 el roomboter per persoon met de Danablu in een kleine kom. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Biefstuk bakken
4

Verhit de 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Haal uit de pan, bestrooi met een snufje zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: De baktijd hangt af van hoe heet je vuur staat en hoe jij de biefstuk het liefst eet. Houd de pan goed in de gaten en bak langer of korter naar wens. Wil je een extra smaakvolle biefstuk? Voeg tijdens het bakken een klontje boter toe en blijf de biefstuk continu bedruipen met het bakvet - zo blijven de sappen in het vlees. Deze kooktechniek wordt ook wel 'aroseren' genoemd.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de olijven, kappertjes en de salademix door de dressing.

Serveren
6

Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de borden (zie Tip). Leg op het vlees een klontje blauwekaasboter en wat gekaramelliseerde rode ui. Serveer met de knoflookspruiten, de geroosterde aardappelen, de salade en de mayonaise.

Tip: Een biefstuk snijd je tegen de draad van het vlees in. Als je goed naar het vlees kijkt, zie je dat er groeven in zitten. Leg de biefstuk zo neer dat de groeven horizontaal lopen, en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

This week's must-try HelloFresh recipes