De bataat heeft een rozige schil, maar is van binnen knaloranje. De zachte, zoete puree combineert goed met de knapperige rode paprika en scherpe bieslook. De oude geitenkaas smelt in de oven over de aubergine heen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Aubergine
50 g
Oude geitenkaasvlokken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 g
Zoete aardappel
8 stalk
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
½ unit
Rode paprika
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een halve cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Besprenkel de aubergineplakken met de olijfolie. Bestrooi met de helft van de geitenkaas, peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht zijn.
Schil ondertussen de bataat en snijd in grove stukken. Zorg dat de bataat net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de bataat in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
Stamp de bataat met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng met de helft van de bieslook en de paprikablokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bataatpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige geitenkaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.