Skip to main content
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en tomatencouscous

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en tomatencouscous

met tahinsaus en witte kaas

4.5
(237)

Wist je dat aubergines vaak als vleesvervanger worden gebruikt door hun smaak en textuur? Daarbij zijn ze een goede bron van vezels.

Tags:
Extra Veggies
•Veggie
Allergens:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Ei
•Sesamzaad
•Amandelnoten
•Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains: Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd)

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Eggplant

¼

Tomato paste

125 g

Red cherry tomatoes

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

20 g

Tahini sauce

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Sesamzaad)

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

25 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Salted almonds

(Contains: Amandelnoten, Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)3138 kJ
Calories750 kcal
Fat36.7 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate75.4 g
Sugar19 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein22.9 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Pan with Lid
•Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten. Voeg de auberginestukken toe aan de kom en meng door de Midden-Oosterse kruiden-olie. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven.

Couscous voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui. Bereid 175 ml bouillon per persoon (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree per persoon toe en bak al roerend 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donker kleurt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water per persoon.

Couscous wellen
3

Blus de tomatenpuree af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de couscous toe en meng goed door. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot gebruik.

Tomaten roosteren
4

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten de laatste 12 - 15 minuten bij de aubergine in de oven.

Couscous afmaken
5

Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Hak de amandelen grof. Meng de geroosterde cherrytomaten en 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon door de couscous. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng 1 el water per persoon door de tahinsaus. Verdeel de tomatencouscous over de borden. Leg de aubergine erbovenop. Besprenkel met de tahinsaus. Verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de verse kruiden en amandelen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

This week's must-try HelloFresh recipes