Skip to main content
Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus
Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-aardappelpartjes

Mosterdplanten zijn winterhard en worden over de hele wereld gekweekt. Bijna elk deel van de plant is eetbaar, inclusief de bloemen, bladeren en zaden!

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Gluten)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Gele wortel

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

1 el

Rodewijnazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4003 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten112.2 g
waarvan suikers25.1 g
Vezels18.8 g
Eiwitten23.3 g
Zout2.8 g
Trans Fat2.5 g
Potassium1361.3 mg
Calcium92.5 mg
Iron2.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een hapjespan.
  • Was de aardappelen grondig of schil en snijd in partjes.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en leg terug in de hapjespan.
  • Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en besprenkel met olijfolie. Bak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
Salade maken
2
  • Meng in een saladekom de rodewijnazijn, de suiker en het mosterdzaad. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de wortel en snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Voeg de wortel, ui en venkel toe aan de saladekom en schep goed om. Bewaar apart.
Burger bakken
3
  • Verwarm het broodje 3 - 5 minuten in de oven.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de boter goed heet is, de burger 2 minuten per kant, of tot de burger goudbruin kleurt.
  • Verdeel in de laatste minuut de zoet-pittige chilisaus over de burger.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de ravigotesaus.
  • Beleg met de burger en een beetje venkelsalade.
  • Serveer de aardappelpartjes en de overige venkelsalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders