Voor dit lekkere aardappelgerecht heb je maar één pan nodig. De kipworstjes hebben we alvast voorgekruid met onder andere paprika, tijm en oregano. Aan kruiden geen gebrek, want ook verse dille behoort tot de ingrediënten. Door er crème fraîche aan toe te voegen wordt het gerecht lekker romig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Aardappelpartjes
½ unit
Ui
½ unit
Courgette
2 unit
Kipmerguezworstjes
2 bunch
Verse dille
2 tablespoon
Crème fraîche
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
to taste
Peper en zout
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes 10 – 12 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in dunne plakken.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Prik de kipworstjes met een scherp mesje in op 3 plekken in en bak de kipworstjes in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Zet de pan met het bakvet van de kipworstjes terug op laag vuur, voeg de overige roomboter toe en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de aardappelschijfjes toe aan de courgette en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur. Snijd de dille fijn. Voeg de crème fraîche en de helft van de dille toe en roer door. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en leg op elk bord twee kipworstjes. Besprenkel met het bakvocht van de kipworstjes en garneer met de overige dille.