Skip to main content
Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème
Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème

Garnalenbowl met pittige jalapeñocrème

met rijst, cherrytomaten, cashewnoten en verse kruiden

4.7
(160)

De jalapeño’s maken dit gerecht helemaal compleet. Deze hete peper heeft zijn naam te danken aan de Mexicaanse plaats waar hij voor het eerst gekweekt werd: Xalapa.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Jalapeño

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3156 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels11.1 g
Eiwitten23.9 g
Zout2.1 g
Potassium105.9 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Giet af en voeg de rijst terug toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Snijd ondertussen de paprika en groene puntpaprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen.
Garnalen bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika en groene puntpaprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan op hoog vuur. Bak de garnalen met de Peruaanse kruidenmix 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Pers het sap van 1/4 limoen per persoon in een hoge kom.
  • Snijd het steeltje van de Jalapeño (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de jalapeño tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Voeg toe aan het limoensap.
  • Voeg de roomkaas, knoflook, mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Voeg 3/4 van de verse kruiden toe. Gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde saus te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de overige verse kruiden fijn. Snijd het overige gedeelte van de limoen in partjes.
  • Serveer de rijst over kommen en verdeel de groenten en garnalen in hun bakvet eroverheen.
  • Besprenkel met wat van de pittige groene saus en serveer de rest ernaast.
  • Garneer met de cashewnoten en verse kruiden. Maak af met de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders