Tip: gebruik de knoflook in de saus alleen voor de grote mensen die van extra pit houden!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Courgette
½ unit
Gele paprika
75 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Knoflookteen
1 can
Tomatenpuree
2 unit
Wit platbrood
(Contains: Gluten)
½ teaspoon
Gedroogde oregano
50 g
Oude-kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen en de cherrytomaten doormidden.
Snijd of pers de knoflook fijn. Meng de knoflook met de tomatenpuree en olijfolie tot een saus en smeer hier 2 platbroden per persoon mee in. Verdeel vervolgens een deel van de courgette, paprika en cherrytomaten over de saus (zie tip) en bestrooi met oregano, peper en zout. Bestrooi tenslotte met de oude kaas.
Bak de platbroodpizza’’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat deze mooi bruin kleuren.
Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.