Dit gerecht is een explosie van smaken! De passievrucht geeft een verrassende friszure smaak aan de zeebaars, bataat en bloemkool. Het gerecht is gemakkelijk van tevoren te bereiden, daarna zet je het een tijdje in de oven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Knoflookteen
125 g
Peen
½ unit
Ui
10 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
200 g
Mix van bloemkool en bataat
1 unit
Zeebaarsfilet met huid
(Contains: Vis)
½ unit
Passievrucht
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
Snijd of pers de knoflook fijn en de peen in halve plakken. Snijd de ui in parten en hak de amandelen grof.
Verdeel vervolgens de aardappelen, knoflook, ui, peen en de mix van bloemkool en bataat over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven of totdat de groenten goudbruin kleuren. Leg de laatste 8 minuten de zeebaarsfilet met de velkant omhoog en de amandelen op de groenten.
Snijd ondertussen de passievrucht doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en bewaar apart.
Besprenkel de geroosterde groenten met extra vierge olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Verdeel de aardapelen en geroosterde groenten over de borden, serveer met de zeebaarsfilet en garneer met het vruchtvlees van de passievrucht.