Skip to main content
Zeebaarsfilet met kruidige bulgur en zoete pompoen
Zeebaarsfilet met kruidige bulgur en zoete pompoen

Zeebaarsfilet met kruidige bulgur en zoete pompoen

Een pompoen snijden is best een werkje. Omdat je hier misschien niet altijd tijd voor hebt of zin in hebt, hebben we hem alvast voor je voorgesneden. Je gaat aan de slag met harissa, een pittig kruidenmengsel uit de Midden-Oosterse keuken. Houd je van pittigheid? Voeg dan gerust wat extra toe!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Harissa

85 gram

Bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

125 gram

Flespompoen

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)547 kcal
Energie (kJ)2289 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
Vezels19 g
Eiwitten37 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Deksel

Instructies

Snijd de tomaat in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen en de tomaat in blokjes.

Meng de tomatenblokjes met de harissa en bulgur in een ovenschaal.
2

Meng in een ovenschaal de bouillon met de tomatenblokjes, harissa en bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bulgur 20 minuten in de oven.

Bak de ui en de pompoenblokjes.
3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Fruit de ui samen met de pompoen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe en laat afgedekt op middellaag vuur 6 – 8 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de ui en de pompoen uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

4

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de zeebaars 2 – 3 minuten aan elke kant. Verwijder eventueel het vel.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de bulgur over de borden, schep er het pompoenmengsel over en leg er als laatste de zeebaarsfilet op.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders