Skip to main content
Zalmfilet

Zalmfilet

Een kindvriendelijk visgerecht

3.5
(3,4K)

Soms heb je weinig ingrediënten nodig om een lekker gerecht te maken. Dit is er zo eentje! Je serveert de Schotse zalm met twee soorten luxe aardappelen: de vitte lotte en de miss mignonne aardappel. Het verschil tussen deze twee verschillende aardappelsoorten is heel duidelijk te zien aan het aardappeltje.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Aardappelen

200 g

Pastinaak

½ unit

Appel

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories701 kcal
Energy (kJ)2933 kJ
Fat28 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate77 g
Dietary Fiber15 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Pan with Lid
Immersion blender
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bak de aardappelen.
1

Was de aardappelenmix grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.

2

Schil ondertussen de pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de appel (jonagold), verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Zorg dat de pastinaak en appel net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Pureer de pastinaak en appel.
3

Pureer de pastinaak en appel met een staafmixer tot pastinaak- appelcrème. Voeg een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout.

Bak de zalm.
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de zalmfilet, gekleurde aardappelen en pastinaak-appelcrème over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes