Skip to main content
Zalm-avocadobowl met furikake
Zalm-avocadobowl met furikake

Zalm-avocadobowl met furikake

met sojabonen, ui en bruine rijst

4.4
(59)

Je brengt de zalm-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

⅓ stuk(s)

Komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Avocadodip

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3258 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels6.7 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Komkommer en ui bereiden
2
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Dressing maken
3
  • Meng in een kom de mayonaise, zoet-pittige chilisaus en 1 el water per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Leg de warmgerookte zalm, komkommersalade, ingelegde ui, avocadodip, tomatenblokjes en sojabonen erbovenop.
  • Besprenkel met de dressing. 
  • Garneer met de furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders