Skip to main content
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rodekool en verse kruiden

Receptontwikkelaar Steffi: "Vistaco's worden vaak met fruit gecombineerd: zo zie je ze vaak met mango of ananas. Ik ben dit keer voor een ander stuk fruit gegaan, namelijk de kiwi! Je verwerkt hem in een salsa: de friszure smaak van de kiwi gaat perfect gepaard met de romige avocado."

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Gesneden rodekool

½ stuk(s)

Kiwi

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Jalapeño

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3139 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten72.1 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels11.2 g
Eiwitten35.5 g
Cholesterol15 mg
Zout1.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium351.8 mg
Calcium50.3 mg
Iron0.6 mg
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui (zie Tip).
  • Snijd de verse kruiden grof.
  • Schil de kiwi en snijd in blokjes. Snijd de limoen in kwarten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Tip: Je serveert de helft van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee met de vis.

Vis bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd de vis in kleine stukken. Bak de vis met de helft van de ui 3 minuten per kant.
  • Voeg de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe in de laatste minuut van de baktijd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het steeltje van de jalapeño (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeño in ringetjes.
Tortilla's opwarmen
3
  • Meng in een kom de kiwi met de avocado, de honing, de overige ui en de helft van de verse kruiden.
  • Knijp 1/4 limoen per persoon uit boven de kom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm de tortilla's 1 - 2 minuten.
Serveren
4
  • Meng in een kom de rodekool met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer alle toppings apart en laat iedereen zelf de taco's naar smaak samenstellen.
  • Serveer de overige limoenpartjes ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders