De volkoren couscous bereid je in een saus van tomaten. De pikante harissa geeft het gerecht een extra kick. Harissa is een kruidenpasta uit Tunesië op basis van rode pepers en gedroogde specerijen, zoals knoflook en komijn.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Tomaat
½ unit
Aubergine
½ teaspoon
Gedroogde rozemarijn
½ teaspoon
Harissa
½ can
Gepelde tomaten
85 g
Volkoren couscous
(Contains: Gluten)
65 g
Paneer
(Contains: Melk (inclusief lactose))
150 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
unit
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat klein. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de knoflook, tomaat, rozemarijn en (benodigde!) harissa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, couscous en bouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens uit en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de paneer in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de paneer mooi lichtbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de couscous met een vork los en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gebakken aubergine en paneer.