Skip to main content
Volkoren tomatencouscous met gebakken paneer

Volkoren tomatencouscous met gebakken paneer

3.8
(125)

De volkoren couscous bereid je in een saus van tomaten. De pikante harissa geeft het gerecht een extra kick. Harissa is een kruidenpasta uit Tunesië op basis van rode pepers en gedroogde specerijen, zoals knoflook en komijn.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

½ unit

Aubergine

½ teaspoon

Gedroogde rozemarijn

½ teaspoon

Harissa

½ can

Gepelde tomaten

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

65 g

Paneer

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zonnebloemolie

unit

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3084 kJ
Calories737 kcal
Fat37 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate72 g
Sugar17.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein27 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat klein. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de knoflook, tomaat, rozemarijn en (benodigde!) harissa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, couscous en bouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens uit en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.

4

Snijd ondertussen de paneer in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de paneer mooi lichtbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.

5

Roer de couscous met een vork los en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gebakken aubergine en paneer.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes