Skip to main content
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

met avocado en feta en koriander

4.4
(92)

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

2 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)819 kcal
Energie (kJ)3429 kJ
Vetten69.5 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten13.7 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels7.5 g
Eiwitten31.6 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. 
  • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
Koken en bakken
2
  • Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen vervolgens uit. Snijd de verse koriander fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur.
  • Bak de varkensworstjes, afgedekt, in 8 – 10 minuten rondom bruin.
  • Verhit in een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Tip: Deze varkensworstjes zijn nieuw in jouw box. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.

Salade mengen
3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.
  • Serveer met de varkensworstjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders