Skip to main content
Creamy Mushroom Vol Au Vont with Mashed Potato

Creamy Mushroom Vol Au Vont with Mashed Potato

with a crisp lamb's lettuce-tomato salad & fresh herbs

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

125 g

Mushrooms

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

1 piece

Bay leaf

50 g

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Puff pastry cup

(Contains: Tarwe, Gluten May be present: Melk (inclusief lactose), Ei)

20 g

Lamb's lettuce

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present: Selderij)

½ piece

Roma tomato

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Flour

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3376 kJ
Calories807 kcal
Fat50.8 g
Saturated Fat28.7 g
Carbohydrate69.6 g
Sugar11 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein14.8 g
Salt1.1 g
Potassium1396.3 mg
Calcium28.5 mg
Iron1.3 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Paper Towel
Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat champignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken (zie Tip).

Tip: Draai het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.

Pasteitje afbakken
4

Leg het pasteitje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de roomboter uit de puree en gebruik niet alle aardappelen, maar houd na het koken de helft apart. Maak van dit deel een frisse aardappelsalade voor de volgende dag.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom de veldsla en tomaat met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
6

Leg op elk bord 1 pasteitje en vul deze met de vegetarische ragout. Serveer de aardappelpuree en de salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie.

This week's must-try HelloFresh recipes