Skip to main content
Vegetarische chili

Vegetarische chili

Met ananas-salsa en tortilla

4.1
(306)

Chili con carne is niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Ondanks dat je de chili vandaag zonder vlees maakt, bevat het gerecht toch veel eiwitten, in de vorm van rode kidneybonen. De ananas-salsa die je erbij serveert geeft het een friszoet tintje.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

⅓ unit

Rode peper

½ unit

Rode paprika

⅓ unit

Ananas

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

½ can

Bonen

1 teaspoon

Gemalen kaneel

1 teaspoon

Mexicaanse kruiden

½ pack

Tomatenblokjes

1 unit

Bruine tortilla

(Contains: Gluten)

50 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2176 kJ
Calories520 kcal
Fat13 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate70 g
Sugar29.1 g
Dietary Fiber18 g
Protein22 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Snijd de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snijd in kleine blokjes. Snijd daarna 1/3 van de benodigde ananas zeer fijn voor de salsa. Snijd de verse bladpeterselie fijn en laat de kidneybonen uitlekken.

Mengen
2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, en bak de kaneel en de Mexicaanse kruiden 1 minuut of tot ze beginnen te geuren. Voeg de olijfolie toe en fruit de helft van de rode peper, knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomatenblokjes, de grote blokjes ananas en de kidneybonen toe. Verkruimel er ¼ groentebouillonblokje per persoon boven en bak nog 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
3

Blus de chili af met de zwarte balsamicoazijn en bak al roerend nog 3 minuten. Verlaag het vuur, dek af, en laat nog 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen. Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ananas met de helft van de rode peper en de helft van de bladpeterselie. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Bewaar apart.

Tortilla's verwarmen
4

Verwarm ondertussen de tortilla's 5 – 7 minuten in de oven.

Zure room mengen
5

Roer de helft van de zure room door de chili en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de vegetarische chili over de borden. Garneer met de salsa, de overige zure room en de overige bladpeterselie. Serveer met de tortilla.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes