Skip to main content
Vegetarische burger met zoete-aardappelpartjes
Vegetarische burger met zoete-aardappelpartjes

Vegetarische burger met zoete-aardappelpartjes

Met frisse tomatensalade en mayonaise

3.9
(226)

Zin in een burger, maar even geen vlees? Deze burger is gemaakt van champignons, rode biet en ui. Hij heeft een vlezige structuur en is daarmee een goede vegetarische vervanger van de klassieke hamburger. De zoete-aardappelpartjes doen er eigenlijk het langste over om te garen, maar kosten het minste werk, omdat je ze in het begin al in de oven doet!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Ei
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Vegetarische burger

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten: Soja, Noten, Ei)

30 gram

Gemengde sla

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4117 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten64 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels13 g
Eiwitten22 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Grote kom
Oven
Fruitmesje
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappel in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in dunne partjes. Meng de partjes in een grote kom met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.

Snijden
2

Meng ondertussen in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de blaadjes van de verse munt grof.

Mengen
3

Snijd de tomaat in parten. Meng in de saladekom met de dressing en voeg de munt toe. Schep om, zodat de dressing goed in de tomaten kan trekken.

Bakken
4

Verhit in de laatste 10 minuten van de baktijd van de zoete-aardappelpartjes de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vega-burger 3 – 4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.

Brood bakken
5

Bak ondertussen het hamburgerbroodje de laatste 5 minuten in de oven mee met de zoete-aardappelpartjes.

Serveren
6

Snijd de hamburgerbroodjes open. Verdeel een deel van de gemengde sla over de broodjes en leg de burger erop. Schep de rest van de sla om met de tomatensalade en serveer naast de burger. Schep de zoeteaardappelpartjes ernaast en serveer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Verse makreel met bulgur, venkel en kappertjes

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Broodje gehakt met gesmolten kaas

Broodje gehakt met gesmolten kaas

met groente en salade
Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

met dubbele portie koolvishaasjes
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper
Fiesta Mexicana -  fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

Fiesta Mexicana - fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

met gesmolten kaasdip, gebakken mais en paprika
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel