De vegan nuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben dezelfde smaak en bite als de variant van vlees, maar zijn 100% plantaardig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 piece
Vegan nuggets
200 g
Baby potatoes
½ piece
Carrot
70 g
Corn
⅓ piece
Cucumber
¼ piece
Lemon
5 g
Fresh chives
¼ sachet(s)
Vadouvan
(Contains: Mosterd)
40 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de bieslook fijn. Giet de mais af. Snijd de citroen in parten.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.
Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!
Meng in een kleine kom 3/4 van de mayonaise met per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 1/4 zakje vadouvan. Breng ruim op smaak met peper en zout.
Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, mais en bieslook toe aan een saladekom. Voeg de mayonaise-citroensaus toe en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.
Verdeel de krieltjessalade en de vegan nuggets over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.