Skip to main content
Vega chili met bulgur met kruidige specerijen
Vega chili met bulgur met kruidige specerijen

Vega chili met bulgur met kruidige specerijen

3.7
(89)

Eet je altijd vegetarisch of zo af en toe? Ook met een vegetarisch voedingspatroon kun je genieten van een chili. Leuk en weer eens wat anders! Chili con carne, een Mexicaanse klassieker die je vast wel kent. Maar je kunt hem ook vegetarisch maken - weer eens wat anders!

Allergens:
Gluten
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

60 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

2 unit

Bleekselderij

(Contains: Selderij)

200 g

Snijbonen

½ can

Kidneybonen

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ can

Tomatenpuree

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2151 kJ
Calories514 kcal
Fat10 g
Saturated Fat1.7 g
Carbohydrate72 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber27 g
Protein22 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Bereiden en snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Bulgur koken
2

Voeg de bulgur toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 12- 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Groente snijden
3

Snijd ondertussen de bleekselderij en snijbonen in reepjes van 1 cm. Houd wat bleekselderij achter ter garnering. Laat de kidneybonen uitlekken en mix de bonen kort met een staafmixer tot een grove puree en bewaar apart.

Bereid de chili
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, de rode peper, het komijnpoeder en paprikapoeder 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bleekselderij, snijbonen en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en stoof, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur.

Aan chili toevoegen
5

Voeg de kidneybonenpuree, tomatenpuree en sambal toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg eventueel extra water toe om de chili te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden, serveer met de chili en garneer met de achtergehouden bleekselderij.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes