Skip to main content
Kalfsburger met broccoli

Kalfsburger met broccoli

met aardappelpuree en cranberryjus

De kalfsburger in nieuw in jouw box! De kalveren grazen in open lucht op eigen bodem, in Schore, dat proef je! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Broccoli

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Cranberrychutney

1 stuk(s)

Kalfsburger

2.5 gram

Verse bladpeterselie

¼ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1

[Plantaardige] melk

¾ el

[Plantaardige] roomboter

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)2630 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers18 g
Vezels9.9 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de aardappelen en broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was of schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Jus maken
3

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Verlaag het vuur naar middellaag, roer goed door en laat 5 - 6 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

Vlees bakken
4

Kook de broccoli in de andere pan, afgedekt, 4 - 6 minuten. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalfsburger 4 - 5 minuten op een kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Tip: Voeg eventueel het bakvet van het vlees toe aan de cranberryjus voor meer smaak.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree en de broccoli over de borden. Garneer de broccoli met de gomasio-tuinkruiden en leg de kalfsburger ernaast. Serveer met de cranberryjus en garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.

Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram broccoli per portie. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders