Skip to main content
Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus
Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus

Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus

Met pitten-kruidenrijst en bimi met paksoi in vissaus

Varkenshaas is een bijzonder mals stukje vlees van het varken en combineert perfect met de zoetpittige saus die je erbij maakt. Zowel de saus als de groenten kom je vaak tegen in de Aziatische keuken. Bimi is een neefje van de broccoli en past goed bij de frisse, iets scherpe paksoi.

Allergens:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Varkenshaas

¼ unit

Rode peper

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Paksoi

1 cm

Verse gember

½ unit

Perssinaasappel

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 unit

Steranijs

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

15 g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 g

Zilvervliesrijst

80 g

Bimi

10 milliliters

Vissaus

(Contains: Vis)

4 g

Verse koriander

(May be present: Selderij)

6 g

Verse munt

(May be present: Selderij)

1 unit

Bosui

½ unit

Limoen

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Bruine suiker

0.13 unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3853 kJ
Calories921 kcal
Fat39 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate89 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein47 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Saucepan
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Oven Dish
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de varkenshaas uit de koelkast. Kook 100 ml water per persoon voor de saus. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Rasp de gember fijn en pers de sinaasappel uit.

Saus maken
2

Voeg de gember, rode peper, knoflook, sojasaus, steranijs, bruine suiker en 25 ml sinaasappelsap per persoon toe aan een steelpan. Verwarm 1 – 2 minuten op middellaag vuur tot de suiker gesmolten is. Voeg het kokende water toe, verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven, verhoog het vuur en laat in 10 – 12 minuten tot de helft inkoken. Houd op zeer laag vuur warm.

Roosteren en koken
3

Verhit ondertussen een hapjespan met deksel (het deksel gebruik je in stap 5) en een koekenpan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes en de pittenmix in afzonderlijke pannen tot ze goudbruin worden. Haal uit de pannen en bewaar apart. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst en kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat, afgedekt, uitstomen.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 7 – 9 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Bakken en snijden
5

Verhit ondertussen de olijfolie in dezelfde hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de bimi, de vissaus en 25 ml water per persoon toe. Bak 6 – 12 minuten. Haal halverwege de deksel van de pan, voeg de paksoi toe en bak, onafgedekt, mee. Snijd ondertussen de koriander grof, de munt in reepjes, de bosui in fijne ringen en de limoen in parten.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Meng de zilvervliesrijst met de pittenmix, de verse kruiden, peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de bosui. Schep de bimi en paksoi ernaast en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de varkenshaas en garneer met de limoenparten. Schenk een beetje saus over de varkenshaas en serveer de rest aan tafel.

More delicious recipes with similar ingredients

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Ciabatta met ham-kaasomelet

Ciabatta met ham-kaasomelet

Met vers sinaasappelsap
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Met groenten, pinda's en kokos
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions