Skip to main content
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met frisse noedelsalade

4.1
(318)

Mesclun is een Franse salademix, afkomstig uit de Provence. De naam betekent 'mengsel' in het Provençaalse dialect en omdat het alleen jonge slablaadjes bevat, is het doorgaans erg mals.

Allergens:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pork mince

(May be present: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

2.5 teaspoon

Fresh ginger

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains: Tarwe, Gluten)

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

40 g

Mesclun

½ piece

Cucumber

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ piece

Lemon

100 g

Rainbow slaw mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1.25 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3278 kJ
Calories784 kcal
Fat45.9 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate64.6 g
Sugar26.3 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein27.2 g
Salt4.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium62.3 mg
Calcium2.4 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Gehaktballetjes maken
1
  • Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom het boerengehakt met de gember en 1/4 el mayonaise per persoon.
  • Draai vervolgens 4 à 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt (zie Tip).
Tip: Zorg ervoor dat je de gehaktballetjes goed tussen je handen rolt om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus met de knoflook, de zoete Aziatische saus en de honing (zie Tip). Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en bak 2 minuten verder.
  • Haal de gehaktballetjes met de saus uit de pan en bewaar apart.
  • Verwarm de noedels 1 minuut in dezelfde koekenpan en zet het vuur uit.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Salade maken
3
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de overige mayonaise met 1 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, de komkommer en de rodekool, wittekool en wortel toe aan de saladekom en meng met de dressing. Voeg de noedels toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de noedelsalade over de borden.
  • Schep de gehaktballetjes en de saus over de salade.
  • Garneer met het sesamzaad.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes