De tuna melt is een Amerikaanse uitvinding die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 can
Tonijn in olijfolie
(Contains: Vis)
50 g
Mais
½ unit
Rode ui
1 unit
Tomaat
25 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Witte ciabatta
(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja)
20 g
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Mosterd
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
Meng in een kom de tonijn met de mais, zure room, helft van de tomaat en helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade en verdeel de geraspte cheddar erover. Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing. Meng vlak voor het serveren de gemengde sla met de dressing.
Verdeel de tuna melts over de borden. Serveer met de salade.