Tricolore pasta in tonijn-pestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Met cherrytomaten en gemengde sla

Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans, naar de vorm van deze pasta. De drie kleuren van de pasta zien er niet alleen vrolijk uit, ze voegen ook een subtiele smaak toe. De groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta. In dit gerecht combineer je tonijn met groene pesto, een onverwacht lekkere combinatie!

Labels:
Chef's Choice
•Familie
Allergenen :
Vis
•Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Conchiglie tricolore

(Bevat Gluten)

30 gram

Mesclun

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3498 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Zeef
•Kom
•Saladekom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.

Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de salade.