Skip to main content
Tomatenrisotto met grote garnalen
Tomatenrisotto met grote garnalen

Tomatenrisotto met grote garnalen

met zachte gele paprika en limoen

4.3
(88)

Met dit kleurrijke risottogerecht waan je je zo aan de Spaanse costa – het heeft door de rijst, tomatensaus en grote garnalen namelijk wat weg van paella. Je roostert de gele paprika in de oven – zo wordt hij extra zoet en haal je na het garen eenvoudig het velletje van de paprika.

Allergens:
Schaaldieren

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

¼ unit

Groene peper

1 unit

Gele paprika

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

50 g

Snijbonen

25 g

Spekblokjes

75 g

Risottorijst

½ can

Tomatenblokjes met ui

5 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

½ unit

Limoen

130 g

Grote garnalen

(Contains: Schaaldieren)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3276 kJ
Calories783 kcal
Fat30 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate88 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber13 g
Protein35 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Plastic Wrap
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Gele paprika's bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui. Snijd de groene peper fijn. Bereid de bouillon. Leg de gele paprika's op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en bak 20 – 30 minuten in de oven.

Kruiden bakken
2

Verhit ondertussen een grote hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg per persoon 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl gemalen koriander toe. Bak 2 minuten, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon, de rode ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten.

Risotto maken
3

Voeg de gesneden snijbonen en de spekblokjes toe aan de hapjespan en bak 4 minuten. Voeg dan de risottorijst toe en roerbak 2 minuten, tot alle rijst omhult is met een laagje olie. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de bouillon toe en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken, of tot de risotto gaar is. Voeg regelmatig een beetje van de overige bouillon toe en roer goed, zodat de risotto niet aanbakt.

Paprika's pellen
4

Haal de paprika's uit de oven en leg direct in een kom. Dek de kom zo snel mogelijk af met vershoudfolie en laat even staan (hierdoor zijn de paprika's straks makkelijker te pellen). Snijd de verse krulpeterselie grof. Snijd de limoen in parten. Haal dan de paprika's uit de kom en haal het velletje eraf. Let op, de stoom die eruit komt kan erg heet zijn! Snijd de paprika in reepjes en breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

Grote garnalen bakken
5

Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groene peper, overige knoflook en de grote garnalen 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Zet de grote pan met risottorijst op tafel of verdeel de risotto over diepe borden. Schep de paprikareepjes en de gebakken grote garnalen erop (vergeet de garnalen niet te pellen voor je opeet!). Garneer met de krulpeterselie en serveer met de limoenparten.

More delicious recipes with similar ingredients

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

met appel en walnootbrood
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas
Falafel in volkoren pita

Falafel in volkoren pita

met koriander, limoen en tomatensaus
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

met Thaise basilicum
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn