Skip to main content
Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s
Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s

Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s

Een typisch Thais gerecht met omeletreepjes en koriander

3.8
(925)

Er is een dat alle Thaise gerechten gemeen hebben: de balans tussen zoet, zuur, zout en pittig is precies goed! Het gedroogde citroengras, sereh genoemd, heeft, door het drogen en malen, een iets sterkere smaak dan vers citroengras.

Allergens:
Gluten
Ei
Soja
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

⅕ unit

Rode peper

200 g

Snijbonen

1 unit

Bosui

2 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

1 teaspoon

Gemalen citroengras

75 g

Noedels

(Contains: Gluten)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

10 g

Pikante honingpinda's

(Contains: Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories556 kcal
Energy (kJ)2326.3 kJ
Fat20 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate70 g
Dietary Fiber11 g
Protein13 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.

Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen en bewaar het witte en groene deel apart. Snijd of hak de koriander fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het witte deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, het groene deel van de bosui, de sereh en 3 el water per persoon toe, draai het vuur middelhoog en bak, afgedekt, 8 minuten.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Bak per persoon 1 omelet.
5

Kluts de eieren met een scheutje melk, peper en zout in een kom. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Snijd vervolgens de omelet in smalle repen.

Voeg de noedels toe.
6

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met de sojasaus en bruine suiker en verhit nog 1 minuut. Voeg de helft van de omeletreepjes toe.

Garneer met honingpinda's en koriander
7

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de overige omeletreepjes, de honingpinda’s en koriander.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes