Tajines ontlenen hun naam aan de aardwerken stoofpot waarin ze worden bereid, en die vooral in de Marokkaanse en Tunesische keuken veel worden gebruikt. Heb je zo'n prachtige pot niet in huis? Gebruik bij dan een braadpan voor een soortgelijk resultaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Tomaat
½ unit
Courgette
4 unit
Bosui
2 teaspoon
Harissa
¾ teaspoon
Gemalen komijnzaad
75 g
Rode splitlinzen
12 leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains: Gluten)
50 milliliters
Magere yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden, of maak bij stap 5 gebruik van een broodrooster. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de harissa (let op, pittig!) en komijn toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de tomaat, courgette, het witte en het grootste deel van het groene deel van de lente-ui en de linzen toe. Roer goed en schenk de bouillon in de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en kook nog 15 minuten, roer regelmatig door.
Snijd ondertussen de muntblaadjes in smalle reepjes.
Besprenkel de pitabroodjes met wat water en bak ze 4 - 6 minuten in de oven of in een broodrooster.
Verdeel de tajine van linzen en groenten over de borden. Garneer met de yoghurt, de munt en de overige lente-ui. Serveer samen met het volkoren pitabrood.