Skip to main content
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade

Entrecote wordt gewaardeerd om zijn dooradering - de vetstrepen die smelten tijdens het koken - waardoor dit stuk vlees extra sappig en mals is.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen:
Noten
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Gele wortel

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Entrecote

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

[Zoutarme] sojasaus

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2541 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten37.2 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10 g
Eiwitten40.3 g
Zout1.1 g
Potassium179.9 mg
Calcium33.5 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Dunschiller of kaasschaaf
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water aan de kook in een pan. Weeg de zoete aardappel af. Schil en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Haal voor het beste resultaat de steak minimaal 30 - 60 minuten voor het bakken uit de koelkast.

Amandelschaafsel roosteren
2

Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de wortel in dunne plakjes en de ui in halve ringen. Snijd de sinaasappel in 4 partjes. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Wortel bakken
3

Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel 8 - 10 minuten. Draai halverwege om. Blus af met de sojasaus en het sap van 1 sinaasappelpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 1 - 2 minuten inkoken en haal daarna van het vuur.

Steak bakken
4

Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de steak en de ui 2 - 4 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal het vlees uit de pan en laat minstens 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Voeg voor meer smaak een extra klontje roomboter toe aan de pan en schep de gesmolten roomboter continu over de steak tijdens het bakken.

Jus maken
5

Voeg aan de ui de bouillon en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat indikken en inkoken tot serveren. Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer. Stamp de zoete aardappel en een klontje roomboter met een aardappelstamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng in een saladekom de rucola en veldsla met de wortel en komkommer. Serveer de zoete-aardappelpuree over borden. Verdeel de steak en de uienjus eroverheen. Serveer de salade ernaast en garneer met het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders