Skip to main content
Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel
Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel

Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel

Met zoete perenmoes

3.6
(912)

De perenmoes is gemakkelijk te maken. Je hoeft de peer namelijk alleen even te pureren met een staafmixer. Daarnaast ga je aan de slag met peterseliewortel, een vergeten groente. Deze witte wortel lijkt qua smaak en uiterlijk op een pastinaak en is rijk aan caroteen, vitamine B en vitamine C.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

75 g

Peterseliewortel

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Gekruid rundergehakt

½ unit

Peer

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories737 kcal
Energy (kJ)3083.6 kJ
Fat28 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber12 g
Protein42 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok
Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (musica) grondig of schil deze en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

Schil de peterseliewortel.
2

Schil de peterseliewortel (handig: gebruik een dunschiller) en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de peterseliewortel na 5 minuten met de aardappelen mee.

3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de aardappelen en peterseliewortel toe.
4

Voeg vervolgens de aardappelen en peterseliewortel toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Maak de perenmoes.
5

Maak ondertussen de perenmoes: schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met een staafmixer in een kom.

6

Scheur tenslotte de spinazie, eventueel in delen, boven de wok of hapjespan klein en laat al roerende slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie-gehaktschotel over de borden en serveer met de perenmoes.
7

Verdeel de spinazie-gehaktschotel over de borden en serveer met de perenmoes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes