Skip to main content
Snelle tortilla's met gekruid gehakt

Snelle tortilla's met gekruid gehakt

Met hummus en een frisse salade

4.1
(328)

Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

De pitabroodjes die normaal gesproken in dit recept zitten, waren helaas niet leverbaar. We hebben ze vervangen door volkoren tortilla's – die passen ook heel goed in dit gerecht!

Allergens:
Gluten
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Tomaat

½ unit

Komkommer

120 g

Oosters gekruid rundergehakt

2.5 g

Verse munt

(May be present: Selderij)

2 unit

Bruine tortilla

(Contains: Gluten)

½ unit

Citroen

40 g

Hummus met ras el hanout

(Contains: Sesamzaad)

½ teaspoon

Paprikapoeder

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4138 kJ
Calories989 kcal
Fat55 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate74 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein51 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 180 graden. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan een saladekom.

Bakken en salade maken
2

• Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak het gekruide rundergehakt in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Tortilla
3

• Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. • Pers de citroen uit. • Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt op een klein bord en schep de hummus er in het midden op.

Serveren
4

• Garneer het gehakt met de hummus met het paprikapoeder en de pijnboompitten. • Serveer de hummus met rundergehakt, de salade, het overige citroensap en de tortilla's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen. Vul eerst met wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes