Snelle curry met garnalen

Snelle curry met garnalen

Met broccolirijst, sperziebonen en paprika

20 minuten
Lees meer

Deze snelle curry zit boordevol smaak. Als je graag wat minder koolhydraten eet, zit je met dit gerecht goed. De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je ook lekker veel groente binnen. Verantwoord genieten dus!

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrijLactosevrijQuick & easy
Allergenen:SelderijVisSulfietSchaaldieren
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

140 g

Pandanrijst

200 g

Broccolirijst

(BevatSelderij)

2 stuks

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

150 g

Sperziebonen

1 stuks

Gele paprika

20 ml

Vissaus

(BevatSelderij, Vis, Sulfiet, Kan sporen van allergenen bevatten)

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

160 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes.

2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.