Skip to main content
Siciliaanse caponata met aubergine en rozijntjes

Siciliaanse caponata met aubergine en rozijntjes

met een romige aardappelpuree, olijven en kappertjes

3.9
(372)

Caponata wordt traditioneel op kamertemperatuur gegeten en is eigenlijk een voorgerecht (antipasto). Vandaag eet je het als onderdeel van de avondmaaltijd - een verrassende variatie.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Eggplant

½ piece

Romano pepper

1.3 stalk

Celery

(Contains: Selderij)

2 piece

Garlic

½ piece

Red onion

250 g

Potatoes

50 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Grated Italian cheese

1 pack

Chopped tomatoes

15 g

Raisins

7.5 g

Olives & capers

5 g

Sunflower seeds

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories732 kcal
Energy (kJ)3064 kJ
Fat32 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate87 g
Sugar36 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein17 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine en de paprika in kleine blokjes van 1/2 bij 1/2 cm. Snijd de bleekselderij in de lengte door en snijd dan in fijne stukjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Aardappelen koken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en bewaar in de afgedekte pan tot verder gebruik in stap 4.

Caponata maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de rode ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aubergine, paprika en bleekselderij toe en bak 5 - 6 minuten of totdat de aubergine zacht is geworden.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Stamp goed door. Roer de kookroom en de Italiaanse kaas erdoorheen. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Houd eventueel warm met het deksel op de pan.

Caponata afmaken
5

Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, olijven en kappertjes toe aan de hapjespan. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg 1/2 el suiker en 100 ml water per persoon toe. Roer alles door elkaar en zet het vuur laag. Laat het geheel afgedekt, minimaal 5 - 6 minuten sudderen (laat eventueel langer sudderen voor een extra smaakvol resultaat). Verhoog vervolgens het vuur naar middelhoog, en kook nog 6 - 8 minuten in tot het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van olijven of kappertjes? Houd ze dan apart en serveer ze aan tafel.

Serveren
6

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Verdeel de aardappelpuree over diepe borden en schep de caponata erop. Garneer met de zonnebloempitten.

This week's must-try HelloFresh recipes