Skip to main content
Shakshuka met ei en cannellinibonen
Shakshuka met ei en cannellinibonen

Shakshuka met ei en cannellinibonen

Met ciabatta en feta

4.1
(497)

Shakshuka is een eenpansgerecht met een saus op basis van tomaten, waarin je eieren pocheert. Deze shakshuka maak je met cannellinibonen en feta. Samen met de eieren is dit een volwaardige vegetarische maaltijd. Het volkoren ciabattabroodje met pitten kun je gebruiken om in de saus te dopen. De verse krulpeterselie maakt het helemaal af.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

0.3 unit

Rode peper

2 unit

Pruimtomaat

½ can

Cannellinibonen

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

25 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

1 unit

Ciabatta met zonnebloempitten

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3042 kJ
Calories727 kcal
Fat34 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate58 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber15 g
Protein40 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de sjalot in fijne ringen en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en cannellinibonen toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerend slinken.

Saus koken
3

Voeg 1 el water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok of hapjespan. Breng aan de kook en laat 3 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur.

Eieren stollen
4

Maak kuiltjes in het groentemengsel en breek hierin de eieren. Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 10 minuten stollen. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoger zodat overtollig vocht kan verdampen.

Ciabatta bakken
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn en bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes