
Cherry potatoes zijn een vastkokende aardappelsoort, rijk van smaak, klein van vorm en met een mooie roze schil. Je serveert ze met een rijke salade met verschillende smaken, zoals kappertjes, appel en gebakken venkel.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
200 g
Rode krieltjes
½ unit
Rode ui
½ unit
Venkel
1 can
Tonijn in olijfolie
(Contains: Vis)
½ unit
Appel
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
10 g
Kappertjes
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout

Was de aardappelen (cherry potatoes) grondig en snijd in kwarten en snijd eventueel grotere aardappelen kleiner. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

Verhit 1/2 el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui en venkel, afgedekt, 8 – 9 minuten op middelhoog vuur.

Snijd ondertussen de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Scheur de spinazie klein. Meng in een saladekom de appel, tonijn, kappertjes en de helft van de spinazie.

Voeg de overige spinazie toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en laat al roerend in 1 minuut slinken. Voeg daarna de spinazie toe aan de saladekom. Voeg ook de aardappelen en zwarte balsamicoazijn toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn.