HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Met Gerookte Zalm, Spruiten, Ei En Aardappelen
topBanner
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen

Lees meer

De Schotse zalm is in Nederland koudgerookt volgens traditioneel Noors recept. In augustus zijn wij, samen met trouwe klanten, aangeschoven bij de zalmrokerij in Winssen. Bekijk de video van deze leverancier op Youtube en social media! Lekker makkelijk: de koudgerookte zalmfilet hoef je niet meer te bakken.

Labels:Bron van eiwittenBron van vezelsNotenvrij
Allergenen :EierenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

300 gram

Spruiten

2 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

⅖ stuk(s)

Botersla

160 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

3 takje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2686 kJ
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Verwijder eventueel de vuile bladeren van de spruiten en snijd doormidden.

2

Zorg dat de aardappelen (roseval) net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 12 - 15 minuten gaar. Kook de laatste 5 – 6 minuten het ei mee. Giet af, laat de aardappelen zonder deksel uitstomen en laat de eieren schrikken met koud water.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de spruiten 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 6 – 7 minuten op middelmatig vuur.

4

Haal per persoon 1 blad van de kropsla. Scheur of snijd de overige kropsla klein en bewaar in een saladekom.

5

Snijd de gerookte zalm in dunne plakken. Hak of snijd de dille fijn. Meng in een kom de helft van de dille met de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout tot een dressing.

6

Voeg de aardappelen, spruiten en dressing toe aan de saladekom.

7

Leg op elk bord 1 blad van de kropsla. Verdeel de aardappelsalade over de borden. Pel het ei en snijd doormidden. Garneer de salade met het ei, de zalm, de overige dille en peper en zout.