Skip to main content
Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes

Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes

Met courgette en tomaat

4.1
(354)

Dit is een stamppot met een twist. Licht pittig door de rucola en tegelijkertijd fris en romig door de crème fraîche en kruidenkaasblokjes. Om het gerecht een zomers tintje te geven, gebruiken we courgette, tomaten en verse basilicum.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

60 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 el

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in kwarten (zie tip). Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten. Scheur de rucola en basilicum klein.

Pitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit dezelfde koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de courgette 6 minuten. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Op smaak brengen
5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, tomaten, de helft van de kruidenkaasblokjes, de helft van de rucola en de helft van het basilicum door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders