Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Spaghetti
2 piece
Garlic
½ sprig
Fresh rosemary
1 piece
Red onion
175 g
Mixed wild mushrooms
½ piece
Lemon
20 g
Arugula & lamb's lettuce
75 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
8 milliliters
Truffle-style extra virgin olive oil
25 g
Grated Italian cheese
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
0.13 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti in 8 - 10 minuten al dente. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Snipper de kleine rode ui en snijd de paddenstoelenmix grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
Tip: Deze citroen is biologisch. Hij ziet er misschien niet perfect uit, maar hij smaakt heerlijk en je kunt de schil zonder zorgen gebruiken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de paddenstoelenmix en de rozemarijn toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rucola en veldsla erdoor.
Voeg de spaghetti en de kookroom toe aan de hapjespan met de paddenstoelenmix. Voeg per persoon 50 ml kookvocht en 1/8 bouillonblokje toe, verhoog het vuur en laat 3 - 4 minuten inkoken. Haal de hapjespan van het vuur en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl citroenrasp, de truffelolie en de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe. Breng ruim op smaak met peper en zout en meng goed door.
Verdeel de spaghetti over de borden. Schep wat rucola en veldsla op de pasta. Garneer met de overige Italiaanse kaas en eventueel met citroenrasp naar smaak.
Tip: Paddenstoelen zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten en volkoren granen.