Skip to main content
Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie
Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

met rozemarijn en gemengde sla

4.0
(2,9K)

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

2 piece

Garlic

½ sprig

Fresh rosemary

1 piece

Red onion

175 g

Mixed wild mushrooms

½ piece

Lemon

20 g

Arugula & lamb's lettuce

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

8 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories879 kcal
Energy (kJ)3678 kJ
Fat51 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate73 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein28 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Salad Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti in 8 - 10 minuten al dente. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Snipper de kleine rode ui en snijd de paddenstoelenmix grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Tip: Deze citroen is biologisch. Hij ziet er misschien niet perfect uit, maar hij smaakt heerlijk en je kunt de schil zonder zorgen gebruiken.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de paddenstoelenmix en de rozemarijn toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rucola en veldsla erdoor.

Afwerken
3

Voeg de spaghetti en de kookroom toe aan de hapjespan met de paddenstoelenmix. Voeg per persoon 50 ml kookvocht en 1/8 bouillonblokje toe, verhoog het vuur en laat 3 - 4 minuten inkoken. Haal de hapjespan van het vuur en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl citroenrasp, de truffelolie en de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe. Breng ruim op smaak met peper en zout en meng goed door.

Serveren
4

Verdeel de spaghetti over de borden. Schep wat rucola en veldsla op de pasta. Garneer met de overige Italiaanse kaas en eventueel met citroenrasp naar smaak.

Tip: Paddenstoelen zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten en volkoren granen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes