Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door rode ui.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
160 g
Broccoli
1 piece
Red onion
1 piece
Garlic
35 g
Semi-dried tomatoes
90 g
Linguine
⅓ sachet(s)
Dried oregano
40 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated mature goat's cheese
10 g
Chopped walnuts
to taste
Salt and pepper
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor hart en bloedvaten en je hersenen.
Snijd de semi-gedroogde tomaten klein. Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.
Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.
Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.