Romige farfalle met kipgehakt en venkel
Romige farfalle met kipgehakt en venkel

Romige farfalle met kipgehakt en venkel

met pecorino, spinazie en rode peper

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Fennel

90 g

Farfalle

(Contains Tarwe May be present Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

50 g

Spinach

½ sachet(s)

Italian seasoning

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Melk (inclusief lactose))

75 g

Cooking cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3090 kJ
Calories739 kcal
Fat27.9 g
Saturated Fat13.3 g
Carbohydrate79.2 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein37.5 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan with lid
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de ui, knoflook, Italiaanse kruiden en rode peper toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken.
  • Voeg de kookroom, de pasta en de helft van de kaas toe en roer goed door.
  • Breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige kaas.