Risotto met buffelmozzarella

Risotto met buffelmozzarella

Met pruimtomaat, vers basilicum en pecorino

Lees meer

Waan je tijdens het koken van deze risotto in een Italiaanse cucina. De klassieke drie-eenheid mozzarella, basilicum en tomaat steelt de show in dit comfort-food-gerecht. Heb je nog een restje witte wijn in de koelkast staan? Blus de rijst dan af met een klein scheutje voor je de bouillon toevoegt. Door zuur toe te voegen aan de rijst, geef je meer diepte aan het gerecht.

Labels:GlutenvrijVeggie
Allergenen:SelderijMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

½ stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Bleekselderij

(BevatSelderij)

3 stuks

Pruimtomaat

150 g

Risottorijst

½ stuks

Rode peper

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Pecorino, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Ongezouten roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels4 g
Eiwitten20 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
InstructiesPDF
Instructies
Groenten bereiden
Groenten bereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij, de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

Risottorijst bakken
Risottorijst bakken
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut.

Risotto bereiden
Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Risotto afmaken
Risotto afmaken
4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrels van buiten zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben van binnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrels nog verder te garen.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van het basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rode peper en de overige pecorino. Garneer met het overige basilicum erover.