Skip to main content
Rijke pasta met Mexicaanse twist
Rijke pasta met Mexicaanse twist

Rijke pasta met Mexicaanse twist

met chorizo, gehakt, cheddar en koriander

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Seasoned beef mince

(May be present: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

25 g

Diced chorizo

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

90 g

Penne

(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Grated cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Organic sour cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

⅓ piece

Courgette

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories995 kcal
Energy (kJ)4163 kJ
Fat48.7 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate81.9 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber6 g
Protein51.7 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Gehakt bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt, de chorizoblokjes en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en courgette in blokjes.
Saus maken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika, courgette en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
  • Snijd de koriander grof.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de zure room erbovenop.
  • Garneer met de overige belegen kaas, de cheddar en de verse koriander.

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce