Skip to main content
Quinoa met rode biet, komkommer en pecannoten
Quinoa met rode biet, komkommer en pecannoten

Quinoa met rode biet, komkommer en pecannoten

Leuk je te ontmoeten Spaanse komkommer! Het broertje van de ‘pepino holandés’ - Hollandse komkommer. Verwerkt in een fris-zoete maaltijd met zachte bietjes en knapperige quinoa. Door de balsamicoazijn mee te bakken verdampt de zure azijnsmaak en wordt het zoet. Lekker met pittige tuinkers!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50

Quinoa

½

Ui

100

Champignons

125

Rode biet

½

Komkommer

20

Pecannoten

1

Tuinkers

Zelf toevoegen

100

Groentebouillon

1

Mosterd

1

Olijfolie

½

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2091 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels11 g
Eiwitten15 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de quinoa toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten droog. Giet daarna eventueel af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de Spaanse komkommer in dunne plakken
2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de champignons in kwarten. Giet de bieten af en bewaar het bietensap apart. Snijd de rode bieten in dunne halve pakken en snijd de komkommer in dunne plakken. Verkruimel de pecannoten.

Maak de dressing
3

Maak een dressing van de mosterd en 1 el bietensap per persoon in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de groenten
5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de bieten toe, besprenkel met de zwarte bal-samicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de quinoa, champignons en bieten toe aan de saladekom en knip de tuinkers los.

Garneer met de tuinkers en  pecannoten
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers en pecannoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselderij en tomaat
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met pecorino en vers basilicum
Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

met vegetarische kipstukjes en vers basilicum
Old Amsterdam kaasburger met gebakken krieltjes

Old Amsterdam kaasburger met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

met verse kruiden en knapperig amandelschaafsel
Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus
Pasta mac & cheese

Pasta mac & cheese

met pesto-kaasblokjes en komkommersalade
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Vietnamese stijl gehakt met rijst

Vietnamese stijl gehakt met rijst

met frisse salade en Nước chấm-dressing
Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

met mascarpone en peterselie
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander
Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas
Spaanse gehaktballetjes met krieltjes

Spaanse gehaktballetjes met krieltjes

met Griekse salade en kruidenyoghurt
Vegetarische balletjes in romige masala saus

Vegetarische balletjes in romige masala saus

met naanbrood
Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus

Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus

met broccoli, kaas en gomasio
Wrap met geglaceerde kalkoen en witte kaas

Wrap met geglaceerde kalkoen en witte kaas

met guacamole, komkommer en mangoketchup
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met broccoli, wortel en bruine rijst
Groentestamppot met vegetarische balletjes

Groentestamppot met vegetarische balletjes

met gestoofde cherrytomaten en grana padano
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen