Skip to main content
Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt
Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt

Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt

met olijven, sla en tomaten

3.2
(308)

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak "cool as a cucumber" vandaan!

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

15 gram

Groene olijven

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2570 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels6.7 g
Eiwitten33.5 g
Zout2.1 g
Potassium161.8 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de pitabroodjes 6 - 8 minuten in de oven, of gebruik een broodrooster.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de yoghurt met de oregano, de helft van de wittewijnazijn en de helft van de extra vierge olijfolie.
  • Voeg de komkommer toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Vis bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Strooi de Griekse kruidenmix over de vis en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes en halveer de olijven.
  • Snijd de sla eventueel in grove stukken.
  • Meng in een saladekom de overige extra vierge olijfolie met de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, tomaat en olijven toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Vul de pita’s met de vis, wat van de salade en wat van komkommer-yoghurtsaus
  • Serveer de overige komkommer-yoghurtsaus en salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders