
Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met gesmolten kaas en groenten, vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse limoenmayonaise als dip bij de quesadilla. Laat je ons weten of het in de smaak valt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(May be present: Selderij)
¼ unit
Limoen
2 unit
Bruine tortilla
(Contains: Gluten)
40 g
Geraspte cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
1 teaspoon
Gerookt paprikapoeder
40 g
Gemengde sla
1 teaspoon
Fles olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout

• Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix 6 - 7 minuten met peper en zout. Pers ondertussen het sap van de limoen uit. • Verhit een koekenpan met 1 tl olijfolie per tortilla en leg één tortilla in de pan. Verdeel er de gewokte groenten over en bestrooi met de geraspte cheddar.

• Bedek de pan met een deksel totdat de kaas is gesmolten. Bedek de bovenkant van de quesadilla met een andere tortilla en draai voorzichtig om. • Bak de andere kant nu krokant en goudbruin in 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Herhaal deze stap voor alle tortilla's of bak met meerdere pannen tegelijk.

• Meng in een kleine kom de mayonaise met 3/4 tl van het limoensap per persoon en een snufje gerookt paprikapoeder. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla toe en schep goed om.

• Snijd de quesadilla in puntjes en verdeel over de borden. Serveer met de salade en de limoenmayonaise om te dippen.



























































